6 omgångar in i serien och vi har fortfarande 5 lag som bara vunnit 1 match som mest!

6 omgångar in i serien och vi har fortfarande 5 lag som bara vunnit 1 match som mest. Det är tight i toppen och tight i botten, precis som Division 1 västra Svealand ska vara.

Västerås gör exakt vad ett lag som leder serien ska göra, 11–2, 3 poäng till i tabellen. En bra dag på jobbet. Västerås vill vara ett allsvenskt lag och är på god väg att bli ett, bara 16 omgångar kvar att fortsätta bygga upp självförtroendet och spelet inför kval uppåt för så lär det bli. Lidköping kan knappast ha förväntat sig poäng men att förlora med 11–2 är inte kul. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Hagfors hemma blir nästa utmaning, inte lika illa som Västerås men kanske en lite väl stor tårtbit här också.

Skoghall tar även dem 3 inplanerade poäng. En match med lite mål och mycket boll. Kumla har ett par chanser men det är Skoghall som har ett massivt spelövertag. Förväntat resultat men imponerande av Kumla att bara släppa 4 bakåt mot ett så pass bra lag som Skoghall. Kumla har ytterligare en hemmamatch i nästa omgång mot Lockerud. Dessa matcher brukar alltid bli jämna och tuffa så det vore ett bra läge för Kumla att försöka ta poäng, dock är Lockerud bra i år och vill knappast förlora. Skoghall får besök av Surahammar. Det skall vara 3 poäng till för Skoghall om de gör sitt jobb, Sura har haft e nedåtgående form sett till resultaten och att vända mot Skoghall blir nog lite för tufft.

Oj vad fel man kan ha. Att Lockerud – Hallsta skulle bli spännande var en grov felkalkylering. Lockerud trampar på gasen och säger hejdå till Hallsta, 5–1 efter första och sen är det aldrig ens spännande. En besvikelse av Hallsta och imponerande offensiv av Lockerud som fortsätter visa att de vill vara där uppe med en 11–2 seger. Efter bottennappet mot Köping tittar man bara framåt och det verkar ha gett resultat. Nästa omgång mot Kumla blir förhoppningsvis en tuffare match, det brukar bli det mellan de två lagen. Hallsta besöker KFUM och får en gyllene chans att införskaffa sig 3 poäng nästa omgång, det är bara att glömma det här och köra full gas i Örebro.

GS86 gör precis vad alla andra lag gjort hittills och kör över KFUM. 4–1 efter första och KFUM är aldrig nära. Viktigt av GS att ta dessa ”givna” poäng om de ska fortsätta att vara i toppen. Nästa omgång kan dock bli lite värre för GS när Västerås kommer på besök. Mitt tips är 0 pinnar för laget som inte kommer från Västerås. KFUM möter Hallsta i nästa omgång och även om Hallsta gjorde en bottenmatch mot Lockerud ser jag inte att KFUM har något att hämta här heller.

Hagfors tar ytterligare en skön seger mot Köping och traskar vidare uppåt i tabellen, en fin 5:e plats numera. Ett Köping som faktiskt börjat prestera bjuder upp till kamp och leder med 6–7 så sent som 7 min in i sista perioden. Sen kommer Hagfors ikapp och om med 3 raka mål. 9–7 till Hagfors i en match som ger oss en bra känsla efteråt. Hagfors vinner som det topplag man vill vara och Köping presterar bättre än där dom är i tabellen just nu. Kanske kan de vinna mot Arvika i nästa omgång?

Ännu en ruskigt jämn match och den här serien gör oss inte besvikna. Arvika drar längsta strået men det är i 3:e det avgörs och herregud vad de sliter. Tight in i sista minuten men Surahammar får nöja sig med ett bra kämpat och 0 poäng. Kul att lag överallt i serien krigar på och visar varför denna serie är ett getingbo-deluxe. Surahammar får det riktigt tufft nästa omgång borta mot Skoghall och Arvika får besök av ett uppåtgående Köping. Troligtvis är det i den sistnämnda vi får se en tuff match och kanske delad poäng?

Bäst:
Lockerud
Västerås
SkoghallLockerud studsar tillbaka direkt och kör över Hallsta som en ångvält. Alla kan förlora men att direkt vara tillbaka på vinnarspåret är starkt. Västerås och Skoghall visar varför de är 1: a / 2: a i serien. Kontinuitet. Det spelar inte så stor roll vilka lag de möter, de vinner ändå. Detta är ett tecken på ett bra lag, Västerås är vassare framåt med 21 fler gjorda mål men båda lagen visar att de ska vara i toppen. Jag skulle inte vilja missa när de 2 möts.

Sämst:
KFUM
Hallsta
Lidköping
KFUM spelar kanske efter sin förmåga men den är tyvärr för låg för den här serien. Man gör i alla fall inte bara 1 mål per match längre men blöder man bakåt så hjälper det icke. Det vore kul för dem att ta någon poäng men just nu är det inte troligt. Hallsta har gjort det bra mot topplagen, fram tills nu. Lockerud mosar Hallsta under 60 min och 11–2 är inget bra betyg. Lidköping möter Västerås, seriens bästa lag men det är ändå inte bra att släppa in 11 mål. Kumla förlorar också men verkar faktiskt ha gjort något åt sitt försvarsspel. Lidköping måste också göra det annars kan de halka ner under strecket igen.

Viktor Jonsson/RFB

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*