Pixbo Wallenstam satsar vidare på webben!

Foto: Pixbo.se

Pressmeddelande från Pixbo Wallenstam Innebandy
Pixbo Wallenstam satsar vidare på webben!

Idag lanserar Pixbo Wallenstam sin nya webblösning. Det hänger samman med att Svenska Superligan har beslutat att samordna sina sidor under en gemensam portal. Arbetet har initierats och letts av Föreningen Svensk Elitinnebandy.

Vi har träffat föreningens kommunikationsansvarige Mats Lindkvist och webbansvarige Patrik Nyqvist för en pratstund.

– Jag tycker att Pixbo Wallenstams webb har legat i framkant de senaste åren bland föreningarna i Svenska Superligan. För knappt tre år sedan lanserade vi vår nuvarande webblösning och den har rönt mycket uppskattning. Här har alla inblandade gjort ett fantastiskt jobb, säger Mats Lindkvist. Varför då bygga nytt och satsa på en ny lösning?

– Anledningen till att vi trots detta väljer att lansera en ny webbplats är att föreningarna på både dam- och herrsidan i Svenska Superligan har beslutat samordna sina sidor under en gemensam portal. Arbetet har initierats och letts av Föreningen Svensk Elitinnebandy. Portalen nås på adressen www.sslnyheter.se. Under portalen ska alla föreningars webbplatser finnas lätt nåbara och med en enhetlig uppbyggnad. Först ur var IBK Dalen, Stovreta IBK och Mullsjö AIS. Och nu lanseras även Pixbo Wallenstams webbplats inom portalen. Du når den på vanligt sätt på adressen www.pixbo.se, säger Mats Lindkvist.

Så vad kan då besökaren förvänta sig när man tittar in på nya Pixbo.se? – Fördelen med portalen är att mycket av verksamheten i Svenska Superligan på sikt kan koordineras i portalen. Vi vill förbättra upplevelsen för alla klubbarnas supportrar. Här ska man kunna läsa de senaste nyheterna om Svenska Superligan, man ska kunna köpa biljetter och titta på highlights från spelade matcher och intervjuer om kommande matcher. Vidare ska det finnas statistik på lag- och individnivå med mera, med mera, säger Mats Lindkvist.

Mats hänvisar den nyfikne till Svenska Hockeyligans portal www.shl.se som har ett liknande upplägg. Producenterna bakom den heter Sports Editing Sweden och det är även de som producerar Superligans portal. – Nu har vi precis slutfört det grafiska arbetet och överflytten av allt material till den nya portalen. Det har varit ett omfattande arbete. Vi har valt att göra detta arbete inför och under sommaren för att på så vis få tid på oss att skruva på detaljerna inför SSL-premiärerna i september, säger Patrik Nyqvist.

Mats Lindkvist avslutar. – Jag vill tacka Patrik och alla inblandade från Föreningen Svensk Elitinnebandy och Sports Editing Sweden för ett fantastiskt väl genomfört arbete och tror mycket på portalens betydelse för att koordinera supportrarnas upplevelse av Svenska Superligan. Besök vår webbplats redan idag!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*